Jump to content


Photo

Update Reboot Blues


  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 ozziebear

ozziebear

    Frequent Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • Location:Canada

Posted 31 October 2012 - 06:55 PM

Yesterday I received update to build No. 16.23.0.1637. Since then I have had to reboot my computer 8 times. It seems that everytime BD checks for updates, a reboot is required. Really guys, there must be a better way.

#2 mick60

mick60

    Newbie

  • Regular Bitdefender Poster
  • 22 posts

Posted 01 November 2012 - 08:31 PM

QUOTE (ozziebear @ Oct 31 2012, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Yesterday I received update to build No. 16.23.0.1637. Since then I have had to reboot my computer 8 times. It seems that everytime BD checks for updates, a reboot is required. Really guys, there must be a better way.


I have the same build number and absolutely incessant demands to reboot for several days. Can you PLEASE fix this issue that appears to be plaguing the entire Bitdefender client base!


#3 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 02 November 2012 - 01:42 AM

Hi smile.gif

Please follow the steps explained in the article below and send me via PM the generated log file:

http://forum.bitdefe...showtopic=29927

If the file is too big to attach it, upload it on

http://www.sendspace.com

or

http://www.mediafire.com

and send me a PM with the download link.

If you were already asked to generate the log file, disregard the message above and just post the ticket ID.

Have a nice day.

#4 Drewie

Drewie

    Newbie

  • Regular Bitdefender Poster
  • 31 posts

Posted 03 November 2012 - 11:05 AM

QUOTE (mick60 @ Nov 2 2012, 04:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I have the same build number and absolutely incessant demands to reboot for several days. Can you PLEASE fix this issue that appears to be plaguing the entire Bitdefender client base!


Having the same issues here, seems every time I check events 'Updates' is asking for a reboot, surely this can be fixed at Bitdefenders end without the consumer having to stuff around trying suggested fixes and sending logs back to Bitdefender, don't have time for all this.
I am just ignoring the requests now and am doing one reboot of a morning and that is it, sick of it.


#5 tclarson720

tclarson720

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 03 November 2012 - 04:59 PM

Same issue for a few days now, I sent a log, hopefully we'll see a resolution of some sort.

#6 stagedoor

stagedoor

    Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • Pip
  • 59 posts

Posted 03 November 2012 - 10:25 PM

This has been an irritating and recurring problem since BD2013 was launched. It is way beyond time that it was sorted out. Un-installing and re-installing the product (which is the usual solution) is getting beyond a joke for a package which is supposedly silent and in the background.

#7 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 04 November 2012 - 06:02 AM

Hello smile.gif

As you can see, in the last 3 days we released several product updates.

http://forum.bitdefe...o...st&p=162888

@ tclarson720

In your case, the last product update released was not installed and is pending.

Please reboot your PC and after it should all be just OK.

Take care.

#8 tclarson720

tclarson720

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 04 November 2012 - 09:00 PM

Sorry for no reply yesterday Christian, but yes, actually, it quit yesterday, ha!! I did actually reboot from the program, wasn't sure if that would matter, but in my case, situation resolved.

#9 FTutone

FTutone

    Newbie

  • Members
  • 5 posts

Posted 10 November 2012 - 05:40 PM

QUOTE (tclarson720 @ Nov 4 2012, 02:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorry for no reply yesterday Christian, but yes, actually, it quit yesterday, ha!! I did actually reboot from the program, wasn't sure if that would matter, but in my case, situation resolved.


Having the same problem. Came here to find out if there was a fix. New build downloaded today and so far no request for reboot! Hooray! Forums work! rolleyes.gif

#10 FTutone

FTutone

    Newbie

  • Members
  • 5 posts

Posted 10 November 2012 - 06:35 PM

QUOTE (FTutone @ Nov 10 2012, 10:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Having the same problem. Came here to find out if there was a fix. New build downloaded today and so far no request for reboot! Hooray! Forums work! rolleyes.gif


I take it back, asking for reboot again? My build is 16.23.0.1637 is this still the latest?

#11 columbo

columbo

    Guru Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,138 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lake Wobegon, MN

Posted 10 November 2012 - 08:01 PM

Having just completed an update, here is where I'm at:



Haven't had a reboot request for awhile.

Edited by columbo, 10 November 2012 - 08:02 PM.


#12 Drewie

Drewie

    Newbie

  • Regular Bitdefender Poster
  • 31 posts

Posted 18 November 2012 - 06:30 AM

I thought this constant rebooting after updates had finally settled down, but I was wrong the past few days have been a pain, every time I check events it says reboot required, I have done 3 reboots today and the day is only half over. Doubt if I will renew my subscription next time around if this continues.

#13 Drewie

Drewie

    Newbie

  • Regular Bitdefender Poster
  • 31 posts

Posted 20 November 2012 - 10:43 AM

I am still continually getting 'Reboot required' after almost every update, do I have a problem at my end or is there some sort of major update happening that requires constant rebooting. I may get a few updates that don't ask for a reboot but it seems the majority ask for a reboot. Is this normal or do I have a problem this end?

#14 Firecapt

Firecapt

    Regular Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPip
  • 112 posts

Posted 22 November 2012 - 02:14 AM

I have the problem too! I have so far rebooted 12 times over the last day and a half.

#15 Tyke2806

Tyke2806

    Newbie

  • Members
  • 2 posts

Posted 22 November 2012 - 04:57 PM

I'm getting exactly the same issue, just seems to have started.

#16 TiminAz

TiminAz

    Regular Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPip
  • 194 posts

Posted 22 November 2012 - 07:43 PM

QUOTE (Tyke2806 @ Nov 22 2012, 07:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I'm getting exactly the same issue, just seems to have started.

Same here..started a couple days ago...as far as I know...I have the current Build

Attached File  build.jpg   41.94KB   10 downloads

TiminAz

#17 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 23 November 2012 - 07:09 PM

Hello smile.gif

@ Firecapt

The received logs are corrupt, could you please generate them again?

Thank you!

#18 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 29 November 2012 - 10:44 AM

Hello everyone smile.gif

@ Firecapt

I've looked over the logs and I can see 2 files that can not be replaced during startup:

bdimencrui.dll.upd and remotemanagemental.dll.upd both located in C:\Program Files\Bitdefender\Bitdefender 2013.

In the current situation we recommend you to reboot in Safe Mode http://www.bitdefend...-Mode-1022.html and delete these too files:

C:\Program Files\Bitdefender\Bitdefender 2013\bdimencrui.dll and C:\Program Files\Bitdefender\Bitdefender 2013\remotemanagemental.dll

Now rename bdimencrui.dll.upd and remotemanagemental.dll.upd to bdimencrui.dll and remotemanagemental.dll and reboot the PC.

Everything should be back to normal.

Thank you!

#19 Firecapt

Firecapt

    Regular Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPip
  • 112 posts

Posted 30 November 2012 - 03:31 AM

Thanks Christian but I "fixed" the problem prior to your answer by uninstalling BD then reinstalling. This solved the update issue but the right click problem with the USB thumb drives still remains. I used your temporary fix for this and that solved the problem for the time being.

Also, I must still keep my On-Access Scanning set to Normal or it causes major slow-down/crash issues with Windows Explorer.

#20 Firecapt

Firecapt

    Regular Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPip
  • 112 posts

Posted 11 December 2012 - 06:38 AM

Here we go again!! 4 reboots today so far.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users