Jump to content


Photo

Difference Between Autopilot And User Mode


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 ozziebear

ozziebear

    Frequent Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • Location:Canada

Posted 21 July 2012 - 04:30 PM

Hi Christian...Could you please detail all the differences between Autopilot and User Mode.

#2 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 22 July 2012 - 12:11 PM

Hello smile.gif

Welcome back!

In Auto Pilot mode, the product will take the best decisions for all encountered situation(when a malware is discovered, when a program asks to connect to the internet, etc).

In User Mode, in some situations, the user will receive some pop-ups for some actions like reboot to clean an infection, reboot to install a product update, etc.

We are working to improve the second one to involve the user in more actions and make it more interactive.

I have received several request about this here http://forum.bitdefe...showtopic=36069 and http://forum.bitdefe...showtopic=35580 and forwarded them to our developers.

Take care.


#3 ozziebear

ozziebear

    Frequent Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • Location:Canada

Posted 22 July 2012 - 04:07 PM

OK thanks. Only reason I asked was because , for me, User Mode is very quiet. There is not much interaction with the product. It is almost like running in Autopilot.

#4 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 23 July 2012 - 02:50 PM

Hello smile.gif

You didn't have any major events on that PC.

An example was posted here by a user:

http://forum.bitdefe...o...st&p=150269

I'll keep you up to date with those topics that I mentioned earlier.

Have a great day!

#5 khamele0n

khamele0n

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 29 July 2012 - 11:39 AM

QUOTE (Christian @ Jul 23 2012, 08:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello smile.gif

You didn't have any major events on that PC.

An example was posted here by a user:

http://forum.bitdefe...o...st&p=150269

I'll keep you up to date with those topics that I mentioned earlier.

Have a great day!

how do i make autopilot work on a standard non administrator account

#6 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 29 July 2012 - 11:48 AM

Hello smile.gif

On limited accounts, some settings can not be accessed for security reasons. Please contact the administration and he will make the desired settings for you.

Take care.

#7 khamele0n

khamele0n

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 29 July 2012 - 12:12 PM

QUOTE (Christian @ Jul 29 2012, 05:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello smile.gif

On limited accounts, some settings can not be accessed for security reasons. Please contact the administration and he will make the desired settings for you.

Take care.

i am the administrator but like to run a standard account mainly but just realized that i cant get on-access scanning to work on the administrator account either so now im stuck without any kind of antivirus/malware


#8 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 29 July 2012 - 12:13 PM

Hello smile.gif

Please follow the steps from here on the Administrator account:

http://forum.bitdefe...mp;#entry150029

and let me know if the situation is resolved.

Take care.

#9 khamele0n

khamele0n

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 29 July 2012 - 06:33 PM

QUOTE (Christian @ Jul 29 2012, 06:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hello smile.gif

Please follow the steps from here on the Administrator account:

http://forum.bitdefe...mp;#entry150029

and let me know if the situation is resolved.

Take care.

uninstalled and reinstalled using the links but still the same issue it wont let me activate auto pilot and active virus control is stuck on off

#10 khamele0n

khamele0n

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 29 July 2012 - 08:05 PM

QUOTE (khamele0n @ Jul 29 2012, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
uninstalled and reinstalled using the links but still the same issue it wont let me activate auto pilot and active virus control is stuck on off

i think im good now did a system restore after that last failure and used iobit uninstaller to fully remove mse which apparently left alot behind and then went into services to disable windows defender so ill see what happens, although now im having trouble activating mybitdefender how long does it usually take to get the activation link?

Edited by khamele0n, 29 July 2012 - 08:06 PM.


#11 Christian

Christian

    Bitdefender Support

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,021 posts
  • Gender:Male
  • Location:BitDefender HQ
  • Interests:Private

Posted 30 July 2012 - 05:28 PM

Hello smile.gif

Did you tried to manually enter your credentials in the product?



Thank you!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users