Jump to content


Photo
- - - - -

Problema Logare


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Mihai.I

Mihai.I

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 02 February 2011 - 12:19 AM

Va salut.
Am o problema destul de mare cu BD Antivirus Pro 2011.
Am instalat BD Antivirus Pro 2011 pe Windows 7 Ultimate. Problema apare in momentul in care vreau sa ma loghez. Dupa ce bag parola si dau Enter, dureaza intre 7 si 8 minute pana ce imi apare desktop-ul (cronometrat). Aceasta problema am avut-o si acum cateva luni, ceea ce m-a facut sa renunt la BD. Acum am zis sa il reinstalez sa vad, poate-poate s-o fi rezolvat problema. Nici gand!

Versiune: Antivirus Pro 2011 14.0.24.337, licenta valabila inca 193 de zile.
Windows 7 Ultimate

Pe sistem nu am alte programe de securitate instalate.

Mersi anticipat.



#2 Mihai.I

Mihai.I

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 02 February 2011 - 01:49 PM

Foarte ciudat comportament are. smile.gif)
Azi am pornit PC-ul de doua ori si nu am inatmpinat acea intarziere uriasa. Nu stiu ce s-a intamplat.

Edited by Mihai.I, 02 February 2011 - 01:50 PM.


#3 Mihai.I

Mihai.I

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 03 February 2011 - 07:28 PM

Problema a revenit azi dimineata. Din pacate nu pot sa il mai pastrez chiar daca am licenta inca 190 de zile. Speram totusi sa primesc cateva sfaturi aici.

#4 Gini™

Gini™

    Frequent Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 702 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carpathian Garden - Romania

Posted 03 February 2011 - 07:43 PM

QUOTE (Mihai.I @ Feb 3 2011, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Problema a revenit azi dimineata. Din pacate nu pot sa il mai pastrez chiar daca am licenta inca 190 de zile. Speram totusi sa primesc cateva sfaturi aici.

dă-ne te rog mai multe detalii.
alte soluții de securitate mai ai instalate?când spun asta mă refer si la programe de gen tune-up...
e vorba de un laptop sau desktop? acea versiune ai luat-o de pe site? sau de pe cd?
îți recomand cu căldura sa încerci o reinstalare curată a Bitdefenderului., după care să decizi de mai rămâi cu el sau nu.
Pentru asta, dezinstalează-l folosind utilitarul din subsolul semnăturii mele, restartează pc, folosește ccleaner( il poti descarca de pe piriform.com) și curata cu el fișierele temporale , după care scanează cu el regiștrii și șterge urmele dezinstalării Bitdefenderului. Dă un nou restart al pc-ului
Intra pe centrul de download( îl găsești în semnătura mea) și descarca de acolo ultimul build al versiunii la care ai licență.
Succes .
Ține-ne la curent!

#5 Mihai.I

Mihai.I

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 03 February 2011 - 08:20 PM

QUOTE (Gini™ @ Feb 3 2011, 07:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dă-ne te rog mai multe detalii.
alte soluții de securitate mai ai instalate?când spun asta mă refer si la programe de gen tune-up...
e vorba de un laptop sau desktop? acea versiune ai luat-o de pe site? sau de pe cd?
îți recomand cu căldura sa încerci o reinstalare curată a Bitdefenderului., după care să decizi de mai rămâi cu el sau nu.
Pentru asta, dezinstalează-l folosind utilitarul din subsolul semnăturii mele, restartează pc, folosește ccleaner( il poti descarca de pe piriform.com) și curata cu el fișierele temporale , după care scanează cu el regiștrii și șterge urmele dezinstalării Bitdefenderului. Dă un nou restart al pc-ului
Intra pe centrul de download( îl găsești în semnătura mea) și descarca de acolo ultimul build al versiunii la care ai licență.
Succes .
Ține-ne la curent!


E vorba de desktop.
Programe gen tune-up nu folosesc.
BitDenederul a fost instalat pe curat: dezinstalarea antivirusului anterior cu utilitarul lui, restart, curatare cu ccleaner, restart si apoi instalare BitDefender descarcat din centrul de download.


#6 Mihai.I

Mihai.I

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 03 February 2011 - 09:14 PM

Problema persista si dupa instalare pe curat. Din pacate o sa spun pas BitDefender 2011. Astept generatia 2012 si poate o sa fie mai bine.
Mersi pentru timpul acordat.

#7 Gini™

Gini™

    Frequent Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 702 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carpathian Garden - Romania

Posted 04 February 2011 - 07:26 AM

" Din pacate o sa spun pas BitDefender 2011. "

salut Mihai,

Îmi pare nespus de rău că ai astfel de probleme. Întârzieri de genul ăsta se produceau de obicei pe laptop, care aveau configurația mai slăbuță. O cauză ar putea fi și un produs hardware. Mai fă o ultimă încercare, pornește calculatorul fără să-l conectezi la internet.
Cred ca alta-i problema la tine.
Uite, m-am gândit și pentru a te convinge cu siguranță că nu faci un pas greșit, intra aici fii atent la ce se spune și urmează întocmai pașii.
Așteptăm vești.. bune

Edited by Gini™, 04 February 2011 - 07:28 AM.


#8 Mihai.I

Mihai.I

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 04 February 2011 - 10:38 AM

Nu o sa mai incerc nimic cu BitDefender.
Din fericire am o licenta GData TotalCare care incorporeaza motoarele BitDefender si Avast, preferatii mei in materie de antivirusi.
Mersi oricum.

ps: Soluto e chiar interesant.

#9 Gini™

Gini™

    Frequent Poster

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 702 posts
  • Gender:Male
  • Location:Carpathian Garden - Romania

Posted 04 February 2011 - 10:47 AM

Alegerea iți aparține...
Regret enorm că ești nemulțumit. Pe viitor iți recomand cu mare căldură BitDefender TS
Și încă ceva, folosește întotdeauna versiunile în limba engleză, crede-mă ca știu bine ce spun.
Sperăm să te întorci cât mai curând la BitDefender și-ți vom sta la dispoziție cu orice sfat, atât eu cât și cei din departamentul tehnic.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users