Jump to content


Photo

Scan Failed To Execute


  • Please log in to reply
274 replies to this topic

#1 JBR

JBR

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 13 March 2009 - 11:43 AM

Hi, I purchased BitDefender Antivirus 2009 a while back, and initially, it worked fine. But now I've noticed I can't run a scan at all. No deep scans, no quick scans, nothing. I've restarted my computer and tried again, but it still won't scan. Everything else works fine (as far as I can tell, at least). Not really giving me any problems otherwise. Any suggestions?

Edited by JBR, 13 March 2009 - 11:45 AM.


#2 Diana Bele

Diana Bele

    Technical Support

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 758 posts
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest, Romania

Posted 13 March 2009 - 01:37 PM

We have a patch that I would like you to try - I have sent it to you by e-mail a couple of minutes ago. Please try to use it and see if you are able to scan after running it.

#3 happydog

happydog

    Newbie

  • Members
  • 8 posts

Posted 13 March 2009 - 05:43 PM

QUOTE (Diana Bele @ Mar 13 2009, 02:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
We have a patch that I would like you to try - I have sent it to you by e-mail a couple of minutes ago. Please try to use it and see if you are able to scan after running it.

Hi Diana - I have the same problem.
I am unable to initiate a scan from the security center. (I can start a manual scan from the start menu). This is a recent change -- the program used to work perfectly. I have tried re installing BD as well as net-framework 3.5 SP1. It still will not scan.

Can you PLEASE send me the Patch to try?

Thank you.

#4 happydog

happydog

    Newbie

  • Members
  • 8 posts

Posted 13 March 2009 - 05:46 PM

QUOTE (happydog @ Mar 13 2009, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hi Diana - I have the same problem.
I am unable to initiate a scan from the security center. (I can start a manual scan from the start menu). This is a recent change -- the program used to work perfectly. I have tried re installing BD as well as net-framework 3.5 SP1. It still will not scan.

Can you PLEASE send me the Patch to try?

Thank you.


Also....I am using Vista Ultimate - 32 bit - FYI

#5 Diana Bele

Diana Bele

    Technical Support

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 758 posts
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest, Romania

Posted 13 March 2009 - 05:49 PM

@happydog

I have sent you an e-mail with the patch - please reply to it with the results whenever you have the time. smile.gif


#6 Turco

Turco

    Newbie

  • Members
  • 5 posts

Posted 13 March 2009 - 06:23 PM

I have the same problem. Downloaded a patch that fixed the update problem but can't scan still sad.gif
OS-WinXP SP3

#7 happydog

happydog

    Newbie

  • Members
  • 8 posts

Posted 13 March 2009 - 09:27 PM

QUOTE (Diana Bele @ Mar 13 2009, 06:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
@happydog

I have sent you an e-mail with the patch - please reply to it with the results whenever you have the time. smile.gif


Diana - I have not received your email nor the patch. Could you please check it's status and/or send it again.

Thank You


#8 happydog

happydog

    Newbie

  • Members
  • 8 posts

Posted 13 March 2009 - 10:58 PM

QUOTE (happydog @ Mar 13 2009, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Diana - I have not received your email nor the patch. Could you please check it's status and/or send it again.

Thank You


I received your PM. Please see my message response......can you change the suffix of the file to something besides ".exe"? I think it will get by gmail's filters if you do.

Thanks

#9 berreke

berreke

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 14 March 2009 - 02:43 AM

I too seem to have this problem on my VISTA home premium 32-bit. Could you send me the link as well

#10 Diana Bele

Diana Bele

    Technical Support

  • Regular Bitdefender Poster
  • PipPipPip
  • 758 posts
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest, Romania

Posted 14 March 2009 - 10:52 AM

@berreke

Please tell me if you are able to run a scan using these steps: go to Start - Programs - BitDefender 2009 - BitDefender Manual Scan. I will need to know if the scan launches like this. Also, please tell me if this is a recent issue or did you have it immediately after installing the product.

#11 berreke

berreke

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 14 March 2009 - 11:36 AM

QUOTE (JBR @ Mar 13 2009, 10:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hi, I purchased BitDefender Antivirus 2009 a while back, and initially, it worked fine. But now I've noticed I can't run a scan at all. No deep scans, no quick scans, nothing. I've restarted my computer and tried again, but it still won't scan. Everything else works fine (as far as I can tell, at least). Not really giving me any problems otherwise. Any suggestions?

I had the same problem and was able to resolve it by running following command int the program directory uiscan.exe /regserver.
Hope this will help you as well

#12 happydog

happydog

    Newbie

  • Members
  • 8 posts

Posted 14 March 2009 - 06:42 PM

QUOTE (happydog @ Mar 13 2009, 11:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I received your PM. Please see my message response......can you change the suffix of the file to something besides ".exe"? I think it will get by gmail's filters if you do.

Thanks

I was able to open And install the file you sent. Unfortunately it did not solve the problem.

I cannot scan from the security center, and when I select "fix" or "fix this issue" nothing happens. The indicated problem is that I have not scanned for malware in 45 days.

I can scan from the start menu....but it does not reflect back to the security center.

Do you have any other suggestions?

Thank you

Steve

Edited by happydog, 14 March 2009 - 07:02 PM.


#13 dank_that

dank_that

    Newbie

  • Members
  • 1 posts

Posted 14 March 2009 - 11:08 PM

Diana
I am having the same problem as Berreke, but when I got to Start>Programs>BitDefender>Manual Antivirus Scan it works. But it doesn't when I open BitDefender up. And I am also having a few other issues woth BitDefender Total Security 2009, such as turning on my firewall and tune-ups.

I would greatly appreciate your help.

Thanks,
Kyle






#14 RichardT

RichardT

    Newbie

  • Members
  • 1 posts

Posted 15 March 2009 - 11:08 PM

QUOTE (Diana Bele @ Mar 13 2009, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
We have a patch that I would like you to try - I have sent it to you by e-mail a couple of minutes ago. Please try to use it and see if you are able to scan after running it.


Hi Diana,

I also have that problem on one of my vista pc's - its has been installed for over a month working fine and has just recently stopped scanning - it has lost the scanning tasks in the system task section.

Would like to have a copy of the patch if it re-instates these tasks

Thanks

Richard

#15 JBR

JBR

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 16 March 2009 - 02:13 AM

QUOTE (Diana Bele @ Mar 13 2009, 06:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
We have a patch that I would like you to try - I have sent it to you by e-mail a couple of minutes ago. Please try to use it and see if you are able to scan after running it.


I followed the instructions, extracted and ran the file in Safe Mode, restarted, and it's still doing the same thing. Also, wasn't sure if you needed to know, but I'm using Windows XP SP3.


#16 JBR

JBR

    Newbie

  • Members
  • 4 posts

Posted 16 March 2009 - 02:17 AM

QUOTE (berreke @ Mar 14 2009, 04:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I had the same problem and was able to resolve it by running following command int the program directory uiscan.exe /regserver.
Hope this will help you as well


Thanks for the advice, I'll have to give this a try.

I feel dumb for asking, but did you do this in Run from the start menu?

EDIT: Never mind, I tried running it by putting in C:\Program Files etc. into it first, but it can't find it when I put the /regserver suffix on the end. When I just try running uiscan.exe, it gives me an "Error initializing threat scanner. Please contact BidDefender support" message.

Edited by JBR, 16 March 2009 - 02:36 AM.


#17 berreke

berreke

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 16 March 2009 - 10:44 AM

QUOTE (JBR @ Mar 16 2009, 01:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Thanks for the advice, I'll have to give this a try.

I feel dumb for asking, but did you do this in Run from the start menu?

EDIT: Never mind, I tried running it by putting in C:\Program Files etc. into it first, but it can't find it when I put the /regserver suffix on the end. When I just try running uiscan.exe, it gives me an "Error initializing threat scanner. Please contact BidDefender support" message.

No I used CMD.

then go to the directory where bitdefender is installed usually c:\program files\bitdefender\bitdefender 2009
then run uiscan /regserver.



#18 fashoom

fashoom

    Newbie

  • Members
  • 2 posts

Posted 16 March 2009 - 06:23 PM

QUOTE (Diana Bele @ Mar 13 2009, 05:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
We have a patch that I would like you to try - I have sent it to you by e-mail a couple of minutes ago. Please try to use it and see if you are able to scan after running it.



Hi Diana, I have had the same problem every few months. Usually I uninstall then reinstall. Could you email the patch to me too.

Thanks




#19 markoto

markoto

    Newbie

  • Members
  • 1 posts

Posted 16 March 2009 - 06:38 PM

QUOTE (Diana Bele @ Mar 13 2009, 05:37 AM)
We have a patch that I would like you to try - I have sent it to you by e-mail a couple of minutes ago. Please try to use it and see if you are able to scan after running it


Hi Diana,
Me too i need the patch as i face the same issue and this is from the time I installed Bitdefender ... and i can start manual scan ..
Will the patch solve it ?

Mark

#20 andrew7981

andrew7981

    Newbie

  • Members
  • 2 posts

Posted 16 March 2009 - 10:36 PM

Hello, all. I just joined the forum because I was having trouble with BitDefender 2009 (Vista 32 Home Premium). Guess what, I can't initiate a scan!! I see that the problem appears to be quite commone here!! WTF??? I've only had BitDefender installed for a few weeks, is this the sort of trouble I can expect from BitDefender? Perhaps I made a bad choice when I selected BitDefender.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users