mrsquack

Bitdefender Security Services Using 90% Of Cpu

3 posts in this topic

Bitdefender installed on three laptops (Win 7 Home 64 bit and Win 8) are running extremely slow and some times programs can't open. Checking in Task Manager shows that Bitdefender Security Services is using 85% to 95% of CPU. All the other Bitdefender services seem to be normal.

I tried to stop this service but it is not happening.

Is this a solvable problem or do I stop using Bitdefender on our office computers? This issue is on three computers and I have removed and reinstalled Bitdefender

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bitdefender installed on three laptops (Win 7 Home 64 bit and Win 8) are running extremely slow and some times programs can't open. Checking in Task Manager shows that Bitdefender Security Services is using 85% to 95% of CPU. All the other Bitdefender services seem to be normal.

I tried to stop this service but it is not happening.

Is this a solvable problem or do I stop using Bitdefender on our office computers? This issue is on three computers and I have removed and reinstalled Bitdefender

I am using BD W8 Security on three computers. All desktops. One of the three has an old Athlon 250 2X or 260 2X CPU. The other two computers have a Intel Sandy Bridge i5 CPU. I notice that BD W8 Security uses a lot higher percentage of CPU on the Athlon that it does on the i5s. On the i5s CPU usage is minimal and no problem. On the Athlon CPU usage is a lot higher. I don't know what it would be like on a Windows laptop but my guess is if the laptops have an Intel Atom chip that you might have a problem with CPU usage when using BD W8 Security and maybe even their other pay for products from BD and all other anti-malware manufacturers.

I am using BD AV Free on my other Athlon and I have not noticed a problem with CPU usage there.

I used to have a laptop with an Atom CPU running W7. It was awful. I finally switched it from W7 to Linux Ubuntu just to play around with Ubuntu. I never use it for anything other than just playing around with Ubuntu because even with Ubuntu the CPU usage is stuck at 100% way too often and the system crawls. I have 2GB RAM in that laptop so lack of memory is probably not the main reason that the laptop slows to a crawl.

The Intel Atom processor that has been around for a number of years is awful. I don't think you will have much better luck wdith any other paid for anti-malware program running on your laptops if they have an Itel Atom processor. Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I've got an AMD Turion processor.

I gave up on Bitdefender and removed it. The problem is resolved and the CPU usage is normal. I have used many other anti-virus and anti-spam programs on this same laptop and this is the first time I've had a problem.

I'm going to try to get an answer directly from them tomorrow before removing it from all our office computers too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now