zonker1

I Can´t Scan Deep And Full Scan

20 posts in this topic

Hi, I purchased BitDefender Antivirus 2009 a while back, and initially, it worked fine. But now I've noticed I can't run a scan at all. No deep scans, no quick scans, nothing. I've restarted my computer and tried again, but it still won't scan. Everything else works fine (as far as I can tell, at least). Not really giving me any problems otherwise. Any suggestions?

// Niclas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it give an error message ?

Or just doesn't want to start the scan ?

Edited by crysty2k5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does it give an error message ?

Or just doesn't want to start the scan ?

it doesn´t start the scan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
it doesn´t start the scan.

Same problem here, any solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Same problem here, any solution?

It is happening to 3 of my clients as well. We are about to abandon BD if this continues - I have over 100 clients using BD and require a resolution to this issue in fairness to my clients :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,

Is the status like discribed below?

In Advanced View > Antivirus tab > Virus Scan section, there is nothing in the "System Task".

If it is, then it means your "tasks_system.xml" is dead. That's why you cannot run Deep/Full/Quick scan tasks.

Edited by DeLaFang

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi there,

Is the status like discribed below?

In Advanced View > Antivirus tab > Virus Scan section, there is nothing in the "System Task".

If it is, then it means your "tasks_system.xml" is dead. That's why you cannot run Deep/Full/Quick scan tasks.

Hay, nice..... NOT <_<

How about providing a solution/fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I purchased BitDefender Antivirus 2009 a while back, and initially, it worked fine. But now I've noticed I can't run a scan at all. No deep scans, no quick scans, nothing. I've restarted my computer and tried again, but it still won't scan. Everything else works fine (as far as I can tell, at least). Not really giving me any problems otherwise. Any suggestions?

// Niclas

I have the Exact same problem .Had it 2 times already Just did a clean install of my vista last month all was well now i see have the Problem again.

Please is there a way how to fix this problem.

ps I have got 171 days left and been using BD for 3 years :

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems a lot of us are having the same identical problem and no help at all from BD. All was fine until some updates in the past few weeks seem to have caused all the problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made a topic about this about 3 days ago.

No reply though.

And yes, there's nothing in the System Task as described above. Is there a solution to this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

my System Tasks also disappeared some weeks ago. But i added few own tasks.

So I guess thats the only solution atm. Just click Add Task and add how many tasks u want with parameters u want.

Regards, zbe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

my System Tasks also disappeared some weeks ago. But i added few own tasks.

So I guess thats the only solution atm. Just click Add Task and add how many tasks u want with parameters u want.

Regards, zbe

Hi,

That's it!

I'm added some tasks, they appear now in the "User Tasks" panel, and now I'm can scan my PC.

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reinstalld bit and 4 days later had the Same problem.

I have licence for 3 PC`s and 166 days left All showing Problems.

Getting Tired Now .

After3 Years with Bit and now to many problems MIGHT have to look elsware

for an Antivirus that Works

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, it doesn'twork for me. I am using Windows Vista Home Premium edition SP2 32bit and BDIS2010. I just try the steps listed on that KB article, but i doesn't resolve this problem. Patch for "Scan failed to execute" message --> access denied (UAC was turn off) and still encountered "Scan failed to execute, please review the previous operation and try again". Anyone can help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Ianwork,

We have created you an email ticket and sent you the instructions that will help you send us back some reports that we need to look on. We are looking forward to your reply .

Thank you .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello Ianwork,

We have created you an email ticket and sent you the instructions that will help you send us back some reports that we need to look on. We are looking forward to your reply .

Thank you .

I was replied with all of your instructions and hope you can resolve this problem ASAP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to disturbing again.

I have the same problem again, before, the virus scan problem fixed with the instruction above. Yet, I got the problem back just now after I got some update that must have a restart.

I try the instruction again, but it didn't give the same result as before, i still cannot scan my computer. It happen to the update on 11:00 PM December 22, 2009.

It show box that telling "scan failed to execute", I hope i can get solution...

Edited by Arnold G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now