Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic
> [resolved] Search Advisor Still On / Turn Off The Search Advisor
ONT
post Jul 29 2011, 06:53 AM
Post #1


Guru Poster
******

Group: Banned
Posts: 2,223
Joined: 11-February 10
Member No.: 31,288



The Search Advisor is still ON even if the Browser Security Tool Bar is OFF. And it turns OFF if I enable and disable the Tool Bar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dragos Gurgui
post Aug 3 2011, 11:10 AM
Post #2


Newbie


Group: Bitdefender Labs
Posts: 2
Joined: 3-August 11
Member No.: 69,263



Hello,

If you go to "Settings->Privacy Control->Antiphishing Tab" you will see to options:

1. Show BitDefender Toolbar: you will not see the BitDefender Toolbar web you browse a website
2. Search advisor: by setting this option to off , when you search a link on google/bing/yahoo your links will not be scanned anymore

So to be able to disable search engine link scanning you will have to use the second option.

By using the on/off option directly from our in browser toolbar you are disabling all our http protection including search advisor

I hope this is useful to you

regards,

Dragos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kcwebguy
post Aug 28 2011, 04:22 PM
Post #3


Newbie


Group: Members
Posts: 7
Joined: 28-August 11
Member No.: 72,178



Every time I restart my computer the search advisor comes back on.

The settings are NOT sticking on a reboot.

This is VERY annoying. Please fix and release an update asap.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antoon
post Sep 1 2011, 08:22 AM
Post #4


Newbie


Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 38
Joined: 25-August 11
Member No.: 71,883



I have the same problem. When I switch SA On and OFF in the settings it works fine till the next reboot.
Any solution allready?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antoon
post Sep 2 2011, 07:38 AM
Post #5


Newbie


Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 38
Joined: 25-August 11
Member No.: 71,883



I discovered that SA in the normal settings was OF but in the Toolbar it still was ON.
I switched SA in the Toolbar to OFF did a reboot and the SA still was inactive...
So you need to switch it of twice (settings and toolbar)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chimel
post Sep 4 2011, 05:10 PM
Post #6


Regular Poster
**

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 277
Joined: 29-January 10
Member No.: 30,957



It's probably the same issue as the show toolbar one already escalated 2 weeks ago:
Every single time you restart the computer, some settings are ignored and the default settings are used instead.
Thus you have a browser behaving exactly opposite to the settings shown in Bitdefender.
Your only option is as you found out, to enable then disable the setting after every reboot.

http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=27973
http://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=27888

Start by the end of the threads.

This post has been edited by Chimel: Sep 4 2011, 05:12 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antoon
post Oct 1 2011, 10:33 PM
Post #7


Newbie


Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 38
Joined: 25-August 11
Member No.: 71,883



Still aftere every reboot I have to manualy switch the toolbar off again.
I am developing a greater dislike every day for this product because this issue stil is not solved!
Is it on a buglist or something like that so I might expect a solution soon?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ONT
post Oct 2 2011, 09:32 PM
Post #8


Guru Poster
******

Group: Banned
Posts: 2,223
Joined: 11-February 10
Member No.: 31,288



I am still facing the issue.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
masada
post Oct 6 2011, 05:43 PM
Post #9


Newbie


Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 10
Member No.: 37,344



Turn off the Search Advisor. It is on. I want it off.

Privacy Controls > Antiphishing > Search Advisor = OFF.

This does not work.

Turn off the Search Advisor. It is on. I want it off.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Christian
post Oct 6 2011, 07:32 PM
Post #10


Bitdefender Support
******

Group: Root Admin
Posts: 14,012
Joined: 27-January 08
From: BitDefender HQ
Member No.: 9,374



Hi masada and welcome to our forums

Have you tried to disable it from the toolbar?

Have you reload the browser?

Thank you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
masada
post Oct 10 2011, 05:06 PM
Post #11


Newbie


Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 10
Member No.: 37,344



QUOTE (Cristi B. @ Oct 6 2011, 01:32 PM) *
Have you tried to disable it from the toolbar?
Thank you.


I have, but every time I open my browser it comes back. And with 2012, I've discovered a little black/grey blotch at the top of every page I view. Turns out, that's another Bitdefender thing.

My whole problem is that 2012 is extremely intrusive. It's almost as if the program will never let you forget that it's protecting you. While that's a noble enough excuse and all, I know it's protecting me because I'm paying for it. I would expect nothing less.

I'd like this program to be less clingy and simply protect my PC in the background; doing everything it's capable of and only letting me know that it's about to do a scheduled system scan or if I'm being hacked or infested with a virus.

How do I go about removing all these alerts and distractions, without shutting them off?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
masada
post Oct 10 2011, 07:35 PM
Post #12


Newbie


Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 10
Member No.: 37,344



That last sentence didn't make sense. My point was to ask if I could shut off the notices, whilst the actual process stays on and protects me.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nikki605
post Oct 10 2011, 09:30 PM
Post #13


Veteran Poster
****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,308
Joined: 2-August 10
From: Tampa, FL USA
Member No.: 35,640



I have the Search Advisor switched OFF and it stays OFF. Are you saying that after some event (like powering off/on the PC) the switch is back in the ON position? If that is what is happening, I would suggest either a Repair of BD or an uninstall (using the Uninstall Tool) and a re-install.

The grey tab seen on the web browser is another issue and has been discussed HERE.

Regards,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
masada
post Oct 11 2011, 04:37 PM
Post #14


Newbie


Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 10
Member No.: 37,344



Thanks for that Nikki.

The issue stems from the highly annoying Bitdefender Toolbar, which is turned OFF. It doesn't matter, it just does what it wants. The options are improperly coded making it rather useless.

The link you have there is unresolved (scroll to the bottom). Although I appreciate the effort, I've already seen this page before because I looked into this issue a great length before posting my issue.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nikki605
post Oct 11 2011, 06:30 PM
Post #15


Veteran Poster
****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,308
Joined: 2-August 10
From: Tampa, FL USA
Member No.: 35,640



Yes, I know the Toolbar (gray tab) issue is unresolved in the topic I linked to. As a workaround, when I boot my PC, the 1st thing I do is open BD, toggle the BD Toolbar option switch ON then back OFF; and then switch Laptop mode back to ON since it's setting does not hold after a reboot. Then I open my browser.

Regards,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
masada
post Oct 11 2011, 09:34 PM
Post #16


Newbie


Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 10
Member No.: 37,344



Wow. Does that ever seem unnecessary.

Hopefully Bitdefender will soon give the paying customers option instead of such an insistence.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antoon
post Oct 12 2011, 06:14 AM
Post #17


Newbie


Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 38
Joined: 25-August 11
Member No.: 71,883



QUOTE (masada @ Oct 11 2011, 10:34 PM) *
Wow. Does that ever seem unnecessary.

Hopefully Bitdefender will soon give the paying customers option instead of such an insistence.


Realy annoying indeed. The issue excist since the release of 2012 and must be known to Bitdefender but they don't respond to it.
I didn't even get a responce on a ticket I opened about this issue.
So after every reboot I have to manualy switch the toolbar to on and off again to stop search advisor.

This post has been edited by Antoon: Oct 12 2011, 06:15 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyDan
post Oct 14 2011, 03:36 PM
Post #18


Guru Poster
******

Group: Moderators
Posts: 3,616
Joined: 9-December 08
From: EU
Member No.: 20,064



Hello,

The issue should have been resolved. Please note that it's a must to close the browser and re-open it for the toolbar to disappear (open a new tab will also do the trick). I have tested and the settings are still OFF after restarting the PC. Can you please test it and let me know if still occurs?

Thank you!

Kind regards,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DanyDan
post Oct 14 2011, 03:42 PM
Post #19


Guru Poster
******

Group: Moderators
Posts: 3,616
Joined: 9-December 08
From: EU
Member No.: 20,064



Hello,

Please read my answer below:

http://forum.bitdefender.com/index.php?s=&...st&p=123977

Update Bitdefender, restart the PC, delete browser cache using a program like CCleaner or the Tune-Up module of BitDefender or manually through the Internet Options and let me know if the issue still persist. Are you using the global Google website or a local (regional) one ?

Global: http://www.Google.com
Regional: country related Google website.

Test to see if the issue persist (if SA still check the search results) using the website: http://www.Google.com/ncr where ncr stands for No Country Region.

Regards,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antoon
post Oct 18 2011, 11:47 PM
Post #20


Newbie


Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 38
Joined: 25-August 11
Member No.: 71,883



The issue is not resolved.
After the update and cleaning of the browser history and reboot the toolbar still appears and searchadvisor is operational.
In the settings menu the toolbar is still OFF so I have to switch On and OFF again...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th November 2014 - 10:14 AM