Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Io Timeout Error Was Received.
Limonada
post Jul 1 2010, 12:17 PM
Post #1


Newbie


Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-February 09
Member No.: 21,658



Am o situatie ...
IP-urile de la 192.168.0.200 / 250 sunt restrictionate prin blocarea la rezolvarea cererilor DNS.
Serverul BD are adresa 192.168.0.67 . Prin urmare la adresa de actualizare primara este trecut http://192.168.0.67/bd

Problema este ca nu se pot actualiza clientii ale caror statii au un IP din zona 192.168
Daca am inteles bine clientul foloseste pentr comunicarea cu serverul de actualizare portul 7074

care este deschis . O sugestie ?O discdddd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Stanciu
post Jul 5 2010, 01:59 PM
Post #2


Technical Support
*****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,834
Joined: 17-June 09
From: Bucharest, Romania
Member No.: 24,948



Buna ziua,

Adresa serverului de update local este scrisa gresit in politica de actualizare pe care ati facut-o. Daca portul prin care serverul de update comunica cu statiile prin portul 7074, atunci adresa ar trebui sa arate in felul urmator : http://192.168.0.67:7074 si nu http://192.168.0.67/bd . Va rugam sa editati acea polica, scrieti adresa corect si verificati daca statiile se actualizeaza normal dupa aceea.

Multumesc.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Limonada
post Jul 6 2010, 10:42 AM
Post #3


Newbie


Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-February 09
Member No.: 21,658



Multumesc pentru raspuns. Am sa verific astazi sa vad ce si cum

Legat insa de intrebarea initiala, am mai studiat putin si am remarcat ca default sunt folosite urmatoarele porturi:

Bitdefender Update Server: 7074
BitDefender Management Agent Port: 7072

Acum nu mai stiu exact ce am configurat la instalarea initiala a serverului. Unde pot verifica daca porturile originale au fost sau nu schimbate ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Limonada
post Jul 6 2010, 11:05 AM
Post #4


Newbie


Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-February 09
Member No.: 21,658



Cred ca am gasit
Poti te rog sa confirmi ca am facut modificarile corecte?

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BitDefender\Enterprise 3\Server\server.xml

<Server>
<Name><![CDATA[NUMESERVER]]></Name>
<Desc><![CDATA[local server description]]></Desc>
<ID>whatever</ID>
<HWID>whatever</HWID>
<AgentPort>7072</AgentPort>
<ConsolePort>8081</ConsolePort>
<Master>0</Master>
<Slave>0</Slave>
<MasterServer></MasterServer>
<MasterServerPort>7074</MasterServerPort>
<Acc26Port>4077</Acc26Port>
<ReplicationTimer>1800</ReplicationTimer>
<ReplicationSort>1</ReplicationSort>
<ReplicationSortMD5>1</ReplicationSortMD5>
<GettingStarted>0</GettingStarted>
<Hostname>192.168.0.67</Hostname>
</Server>

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Stanciu
post Jul 6 2010, 01:36 PM
Post #5


Technical Support
*****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,834
Joined: 17-June 09
From: Bucharest, Romania
Member No.: 24,948



Salutare,

La <AgentPort> este portul corect, la <ConsolePort>, portul default este 7071 si <MasterServerPort> are portul default 7073. Celelalte setari sunt cele default.

<AgentPort> - reprezinta portul prin care agentul BitDefender comunica cu serverul de management;
<ConsolePort> - reprezinta portul prin care consola de management comunica cu serverul de management BitDefender;
<MasterServerPort> - reprezinta portul prin care un server de management Slave comunica cu un server de management Master;

In cazul in care doresti sa modifici aceste setari, opreste serviciul BitDefender Management Server si apoi editeaza fisierul "server.xml" . Dupa ce salvezi setarile proneste serviciul mentionat .

Portul 7074 se poate gasi setat in fisierul "config.xml" din locatia : C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Arrakis Server\etc . Daca vrei sa faci vreo modificare in acest fisier, va trebui sa opresti serviciul BitDefender Arrakis Server.

Acum, pentru a verifica daca portul 7072 este cel setat de tine la inceput, pe una din statiile unde ai instalat agentul BitDefender acceseaza urmatoarea locatie :
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BitDefender\Enterprise 3\Agent si editeaza fisierul "agent.xml" . La sectiunea <Connection>, <ServerAddress> ar trebui sa apara IP-ul serverului de management si portul 7072 la sectiunea <ServerPort> . Daca vrei sa editezi acest fisier va trebui sa opresti serviciul BitDefender Management Agent.

Portul <ConsolePort> apare in prima fereastra care este afisata cand deschizi consola de management BitDefender.

Daca mai ai si alte intrebari te rugam sa dai un reply la acest topic.

Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Limonada
post Jul 7 2010, 09:51 AM
Post #6


Newbie


Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-February 09
Member No.: 21,658



QUOTE (Alex Stanciu @ Jul 6 2010, 03:36 PM) *
Salutare,

Portul 7074 se poate gasi setat in fisierul "config.xml" din locatia : C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Arrakis Server\etc . Daca vrei sa faci vreo modificare in acest fisier, va trebui sa opresti serviciul BitDefender Arrakis Server.


Din pacate la mine nu exista nici serviciu Arrakis nici locatia specificata.

Folosesc BDMS 3.1.9 instalat pe un Windows 2003 R2

QUOTE
Acum, pentru a verifica daca portul 7072 este cel setat de tine la inceput, pe una din statiile unde ai instalat agentul BitDefender acceseaza urmatoarea locatie :
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BitDefender\Enterprise 3\Agent si editeaza fisierul "agent.xml" . La sectiunea <Connection>, <ServerAddress> ar trebui sa apara IP-ul serverului de management si portul 7072 la sectiunea <ServerPort> . Daca vrei sa editezi acest fisier va trebui sa opresti serviciul BitDefender Management Agent.


As adauga la comentariul tau:

Windows XP
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BitDefender\Enterprise 3\Agent\agent.xml

Windows Vista\Windows 7:
C:\ProgramData\BitDefender\Enterprise 3\Agent\agent.xml

CODE
<Connection>
<ServerAddress>SERVER IP ADDRESS</ServerAddress>
<ServerPort>7072</ServerPort>
</Connection>




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Stanciu
post Jul 7 2010, 10:50 AM
Post #7


Technical Support
*****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,834
Joined: 17-June 09
From: Bucharest, Romania
Member No.: 24,948



Salut Limonada,

Daca ai ultima versiune de BitDefender Management Server, poti gasi locatia fisierelor cu setarile serverului de update in urmatoarea locatie : C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Update Server\etc . Serviciul care trebuie oprit pentru a putea edita acele setari este : BitDefender Update Server v2 .

Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Limonada
post Jul 7 2010, 12:21 PM
Post #8


Newbie


Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-February 09
Member No.: 21,658



Multumesc
Am gasit :

CODE
<Config>
    <Server procs_nr="1" workers_threads="10" max_clients_nr="4000" connection_timeout="60" keep_alive="1" enable_access_log="1" max_pool_size_threshold="16" />
    <IO>
        <Module name="TCP" bin="" />
        <Bind address="0.0.0.0" port="17080" module="TCP" />
    </IO>
    <Plugin bin="enthm.dll" config_file="enthm.conf.xml">
        <Target name="" />
    </Plugin>
</Config>


Inlocuiesc 17080 cu 7074 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Stanciu
post Jul 7 2010, 03:44 PM
Post #9


Technical Support
*****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,834
Joined: 17-June 09
From: Bucharest, Romania
Member No.: 24,948



Salut,

Da. Opresti serviciul BitDefender Update Server v2, modifici portul 17080 cu 7074, salvezi fisierul si apoi repornesti serviciul.

Mulumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Limonada
post Jul 8 2010, 01:33 PM
Post #10


Newbie


Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-February 09
Member No.: 21,658



Salut

Am rezolvat
- porturile au fost configurate ca cele implicite 7072 si 7074
- adresa de actualizare este configurata corect asa cum ai indicat in primul raspuns ( Multumesc ! )

Problema initiala era doar datorita faptului ca adresa de actualizare era gresita iar datorita discutiei din acest thread am inteles unele detalii despre felul cum functioneaza corect aceasta suita de produse.

Lamuriri de incheiere:

- Dupa ce am modificat din server porturile corespunzator nici un agent nu a mai raspuns si nici nu am putut actualiza automat configurarea clientului
Am facut prostia si am sters toate computerele care dupa o perioada au reaparut in Unmanaged Clients si figurau ca si cum nu aveau BD instalat.
Se pare ca este un BUG sau neajuns in consola de administrare explicat dupa cum urmeaza:

In Unmanaged Clients am doar trei optiuni
*Exclude computer
*Deploy on this computer
*Delete

Daca incerc sa dau Deploy dupa login primesc mesajul ca aplicatia deja este instalata pe acel computer. Astfel singurele solutii care se pare ca functioneaza sunt

1. sa modific manual pe fiecare statie porturile si adresa de update in :

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BitDefender\Enterprise 3\Agent\agent.xml
si
C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Update Service\v_live_s.xml

Cu exceptia computerelor care au configurata o politica de restore si care nu permit aceasta modificare decat dupa repornirea sistemului de operare in Safe Mode

sau

2. Sa folosesc Bitdefender Uninstal Tool si sa instalez de la zero agentul si clientul acualizat.

Daca exista si optiunea de a folosii toolul de uninstall ar fi fost totul mult mai simplu


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex Stanciu
post Jul 8 2010, 04:58 PM
Post #11


Technical Support
*****

Group: Regular Bitdefender Poster
Posts: 1,834
Joined: 17-June 09
From: Bucharest, Romania
Member No.: 24,948



Salut Limonada,

Poti rezolva aceasta situatie in 2 moduri :

1. Folosesti Deployment Tool(in consola BitDefender, dai click pe Tools si selectezi Deployment Tool) si reinstalezi agentul BitDefender pe toate statiile din retea . In momentul instalarii vei fi intrebat de adresa IP a serverului de management si de portul pe care vrei sa-l folosesti. Vechile setari vor fi rescrise .

2. Schimbi portul prin care agentul comunica cu statiile cu cel folosit anterior, urmand pasii descrisi in posturile anterioare:opresti serviciul BitDefender Management Server si editezi "server.xml". Dupa aceea, statiile or sa apara in consola ca fiind administrate, deoarece agentul instalat pe ele va comunica cu serverul de management. Dupa ce te asiguri ca toate statiile apar la Managed Computers, va trebui sa le dai o politica prin care sa schimbi portul prin care agentul comunica cu serverul. Ai mai jos pasii care trebuiesc urmati :

a. Deschideti consola de management si dati click pe "Create new policy" . Selectati politiciile "BitDefender Management Server Templates" .

b. Acum dati dublu click pe politica "BitDefender Management Agent Connection" .

c. Aici, scrieti IP-ul serverului de management si portul de comunicatie dintre agentul BitDefender si serverul de management (7072) .

Pe masura ce aceasta politica se aplica, o sa observi ca statiile iti dispar din Managed Computer la Unamanaged Computer. E normal, pentru ca portul a fost schimbat. Dupa ce politica s-a aplicat pe toate statiile, editezi "server.xml" si modifici portul de comunicare al agentului(7072).

Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th November 2014 - 03:41 AM